Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Nissan

Här är nya Qashqai – invändigt

Nya Nissan Qashqai dröjer, men här är smakprov på hur den blir invändigt.

Dagens Nissan Qashqai kom 2013 och det är dags för en ersättare. Faktum är att den redan står klar i kulisserna men produktionsstarten har flyttats fram på grund av coronapandemin. ”Efter april” har Nissan meddelat vilket är över ett halvår efter den planerade starten.

Foto: Nissan

Nu visar man de första bilderna på bilen men bara på delar av inredningen. Det är också där vi kan vänta oss de största nyheterna, spionbilder vi har sett på rullande testbilar har pekat på att nya Qashqai har släktdrag med dagens version.

LÄS MER: Så blir Nissans strategi i Europa 

Uppkoppling, skärmar, komfort och mer av premiumkänsla är återkommande ord i Nissan pressmeddelande. En 12,3-tums TFT-skärm utgör förarmiljön och på en pekskärm på nio tum sköts infotainmentsystemet. Föraren har också hjälp av en rejäl head up-display på 10,8 tum. Sikten ska vara bättre än tidigare tack vare en större vindruta med smalare takstolpar samt genom att ytterbackspeglarna nu är monterade på dörrarna i stället för på A-stolparna som tidigare.

Foto: Nissan

Mobiltelefoner ska kunna laddas trådlöst och USB-kontakter finns för både fram- och baksätespassagerare. Flera saker ska kunna kontrolleras via appen NissanConnect, bland annat massagefunktionen som finns till båda framstolarna som tillval. Stolarna finns i ett läderutförande som ska ta 25 dagar att tillverka. För att höja komforten ytterligare har Qashqai nu mysbelysning, eller ambient light om man så vill. Bältespåminnar- och blinkersljud har utvecklats av speltillverkaren Bandai Namco och ska enligt egen utsago vara mer harmoniska än tidigare.

LÄS OCKSÅ: Nissan Ariya – ny elektriskt suv med 50 mils räckvidd

Foto: Nissan

Inte mycket data framkommer men axelavståndet ska vara längre än hos dagens Qashqai vilket ger baksätespassagerarna 28 millimeter mer knäutrymme och 15 millimeter mer utrymme för huvudet. I bilen ska alla vuxna mellan 145 och 192 centimeter i längd sitta bra. Golvet i bagageutrymmet har sänkts med 20 millimeter och totalt tar nya Qashqai 72 liter mer bagage än dagens version.

Foto: Nissan

Det är så man tror att Nissan har läst våra testprotokoll. Tjocka stolpar, baksäte och bagageutrymme är något vi har klankat ner på hos Qashqai tidigare.