Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är nya Renault Clio – även utvändigt

Under Genèvesalongen gör nya Renault Clio debut. Nu får vi kika på utsidan efter att ha sett innandömet.

Nya Renault Clio, en liten bil som får mycket utrymme här på teknikensvarld.se kan man tycka. Betänk dock att bilen är märkets kassako även i Sverige. Förra året såldes det 4 766 exemplar att jämföra för tvåan i Renault-sammanhang, Captur, där siffran var 2 902. Clio placerar sig därmed på plats 17 försäljningsmässigt enligt siffror från Bil Sweden.

Nu är emellertid inte det anledningen till att vi lyfter fram småbilen på nytt. Man har helt enkelt valt att portionera ut pressbilder i omgångar på den nya generationen som ska visas upp under Genèvesalongen. Nu visas bilen exteriört – tidigare har vi fått se interiören.

Nog känner vi igen grundformen på Clio även om LED-strålkastarna har fått samma tårkanalsdesign som hos andra modeller på paletten. Grillen är större och fönsterlinjen nyper till mer i bakkant än tidigare. Baktill märks främst nytt stuk på lampor och stötfångare.

Du är förlåten om du inte tar att Clio har krympt. Det handlar om 14 millimeter i längd och 30 millimeter i höjd. Nya Clio mäter in på 4 048 millimeter i längd och 1 798 i bredd men ska ändå vara rymligare än föregångaren.

Med nya Clio ersätts den sportigare versionen GT Line av R.S. Line – det är den blå bilen ovan och i galleriet nedan. Några mer fakta får vi vänta på. Vem vet, de kanske rent av kommer i morgon?