Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Renault

Här är nya Renault Clio – invändigt vill säga

Nya generationen av storsäljaren Renault Clio ska täckas av under Genèvesalongen – så här ser bilen ut inuti. 

Nyligen kunde vi visa bilder kommande Renault Clio på test i tufft svenskt klimat – nu är det klart att vi kommer att få se den färdiga bilen i sin helhet under vårens bilsalong i Genève. Det har nu bekräftats av Renault själva som redan nu visar bilens inredning.

Modellen Clio är Renaults storsäljare och har till dags dato sålts i över 15 miljoner exemplar sedan introduktionen 1990. Åren 2012 till 2018 har försäljningen ökat år för år för att 2018 nå en siffra på över 450 000 exemplar.

Med nya Clio har Renault satsat på bättre material och ergonomi. Interiören är mer förarorienterad men även luftigare tack vare en horisontell design. Centralt hittar vi dock en högst vertikal pekskärm – ett grepp vi känner från tidigare Renaultmodeller.

Nya Clio, nummer fem i ordningen, följer tidens tempo och ska erbjuda en rad tekniska funktioner inne i kupén och har även en sådan modern sak som elektriskt manövrerad handroms.

Dagens Clio presenterades under Parissalongen 2012 och testades senast av oss på Teknikens Värld i nummer 12/2016

 – i det sportiga RS 220 Trophy-utförandet. Plus fick bilen för smidighet och pris men en ryckig dubbelkopplingslåda drog ner på betyget.Bilsalongen i Genève öppnar den 5 mars.

https://youtu.be/x5i7QtU5D4w