Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: theautomobilist.fr

Här är Seats första suv

Seats första suv läcker ut innan premiären i Genève, avslöjad via infotainmentskärm.

Det är ingen direkt hemlighet att Seat har haft en suv under utveckling, något som har varit känt sedan märket visade upp konceptbilen IBX under 2011. En föregångare till konceptet 20V20 som vi fick se förra året. Officiell världspremiär är planerad till bilsalongen i Genève i mars, men redan nu har en bild på den kommande suven läckt ut.

Den suddiga bilden som från en infotainmentskärm avslöjar att den produktionsfärdiga versionen utseendemässigt kommer att ligga ganska nära 20V20-konceptet. Suven som ryktas få namnet Aran baseras på samma MQB-plattform som bland annat Volkswagen Tiguan och förväntas bli främsta konkurrent till bland annat Nissan Qashqai.

Enligt preliminära uppgifter är Aran 436 cm lång, 184 bred, 160 hög och har en hjulbas på 264 centimeter.

Under huven kan vi förvänta oss att se liknande drivlinor som i Tiguan, alltså turboladdade bensinmotorer på 1,4 samt 1,8 liter följt av 2,0-liters dieselmaskiner. Aran kommer att ha framhjulsdrift som standard medan fyrhjulsdrift erbjuds till vissa motoralternativ, motorerna kopplas till antingen sexväxlad manuell låda eller DSG-automat.

Mer om Seat Aran får vi veta i mars då bilsalongen i Genève drar igång.

Foto: theautomobilist.fr
Seat 20V20 Concept.Seat 20V20 Concept.Seat 20V20 Concept.
Seat 20V20 Concept.