Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Toyota

Här är Toyotas nya suv

Toyotas nya suvmodell i B-segmenet gör världsdebut under vårens bilsalong i Genève. Här är ett första smakprov.

Snödroppar och fågelkvitter… Nej, för oss bilnördar är det Genèvesalongen som är det tydliga vårtecknet. För Toyotas del kommer det där att bli Europapremiär för RAV4 som laddhybrid, nya Mirai och nya Yaris men även världspremiär för märkets nya suv i B-segmentet.

Nu släpper man en första bild på bilen samt lite information. Modellen ska erbjuda extra markfrigång, fyrhjulsdrift och hybridteknik samt täckas av den 3 mars klockan 11.15.

LÄS MER: Provkörning av nya Toyota Yaris Hybrid

Bilden visar bakpartiet med smala ljus samt emblem som avslöjar att det rör sig om Toyotas AWD-i-system där en förbränningsmotor driver framhjulen och en elmotor hjulparet bak.

Foto: Toyota

Med största sannolikhet kommer bilen att bygga på Toyotas plattform vid namn GA-B (bild ovan) som presenterades hösten 2019 och som vi känner från nya Yaris. Modellen kommer att placera sig under crossovern Toyota C-HR och bli mindre galen och mer praktisk – samt billigare.

Foto: Toyota

 Denna silhuettbild bjöd Toyota på för en månad sedan.

Toyotas nya suv kommer att ta sig an en mängd konkurrenter i ett näst intill mättat segment. Där finns bland annat Nissan Juke, Renault Captur och Skoda Kamiqbilar som nyligen granskades av oss i ett omfattande test.