Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Mikael Stjerna ger sig ut över stock och sten för att se vad Ineos Grenadier går för
2 AV 2
Foto: Jeep

Hej då, Jeep Gladiator

2021 lanserade Jeep sin pickup-modell Gladiator. Nu är det över för europeisk del då märket går mot elektrifiering. Men en sista version ska först lanseras.

2021 kom Jeeps första pickup-modell sedan 1988. En bil baserad på Wrangler och som här bara har funnits tillgänglig med dieselmotor. Redan nu har modellen fajtat klart i Europa, men kommer först i en sista specialversion.

– Gladiator är den mest ikoniska Jeep-flakbilen och FarOut Final Edition representerar den rätta hyllningen till dess popularitet och framgång. Märket Jeep prioritet är nu elektrifiering av hela sortimentet med ytterligare tre nya helelektriska fordon som kommer att lanseras i Europa inom 2025, säger Eric Laforge, chef för Jeep i Europa.

När 2030 är till ända ska Jeep bara sälja fullfjädrade elbilar i Europa.

Farvälversionen baseras på trimgraden Overland och är högst kosmetisk med bland annat uppvärmda säten och ratt i läder, LED ljus fram och bak, uppdaterat ljudsystem, hardtop och speciella emblem.

Enligt statistik från Bil Sweden har det sedan 2021 registrerats fem stycken Jeep Gladiator i Sverige. Astara, importör av bland annat märket Jeep, pekar dock på att siffran är 99 och att de 69 av bilarna har importerats via generalagenten. Man anger databasen Vroom som källa. Skillnaden i siffrorna kan ligga i hur bilarna är registrerade.

Missa inte vår provkörning av modellen – se nedan.