Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060707_phantom
060707_phantom
060707_phantom
060707_phantom

Helsvart Phantom från Rolls-Royce

Superlyxiga biltillverkaren Rolls-Royce släpper en ny version av modellen Phantom. Den heter Phantom Black och kommer bara göras i 25 exemplar. Samtliga är redan sålda.

Rolls-Royce Phantom är en bil som faktiskt vem som helst kan köpa. Det vill säga, vem som helst med 3,7 miljoner kronor till övers. För de riktiga fantasterna har nu BMW-ägda Rolls-Royce släppt en specialversion som kallas för Phantom Black. Den kan inte vem som helst köpa, det kommer 25 stycken. Namnet kommer från - ja just det - färgen. Mer eller mindre allt i hela bilen är nämligen svart.

Med undantag för fälgarna, grillen och dörrhandtagen är hela utsidan svart. Även gallionsfiguren Spirit of Ecstasy får behålla sin normala kromade färg.

Under huven döljer sig en 6,75-liters V12:a på 453 hk. Även motorn är till största delen färgad i svart. 0-100 km/h tar bara 5,7 sekunder, ingen dålig tid för en bil som väger 2,5 ton.

I övrigt medföljer diverse lyxsaker som brukligt är när du köper en Rolls-Royce, till exempel ett kylskåp vid baksätet, en tillhörande mobiltelefon och en låda för dina handskar.

Rolls-Royce har inte angett något pris för Phantom Black men de passade på att meddela att de 25 som ska tillverkas redan är sålda.