Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Zagato

Hemlig Alfa Romeo firar samarbete

Zagato och Alfa Romeo firar 100 år av samarbete med unik bil. Här är ett första smakprov.

Alfa Romeo ska bredda sitt utbud och fördubbla sin försäljning till slutet av nästa år. Med suven Tonale tar man ett första steg mot att bli en större aktör. Samtidigt har man inte stängt dörren för att lansera en sportbil, i vår ska just en sådan visas upp.

Det kommer inte bli någon volymbil (som man hoppas att Tonale blir), det lär inte heller det som karossmakaren Zagato har visat upp i sociala medier bli: Alfa Romeo Giulia SWB Zagato.

Ingen information utöver bilden ovan finns ännu men som namnet antyder ska bilen baseras på modellen Giulia och ha kortad hjulbas (Short Wheel Base). Bilen tas fram för att fira 100 år av samarbete mellan karossfirman och bilmärket. Enligt Alfa Romeo är bilen dock mer att betrakta som ett projekt av Zagato.

Det lilla som bilden avslöjar är att baken kommer att vara avhuggen, så kallad Kammback, som vi känner igen från tidigare Alfa/Zagato-modeller som TZ3 och Junior Zagato.

Med största sannolikhet lär bilen få det värsta i motorväg Alfa kan uppbringa: en V6:a på 2,9 liter och 540 hästkrafter som vi känner igen från Giulia GTA.

Huruvida den nya Zagato-Alfan kommer i småskalig produktion eller om det handlar om ett enda exemplar återstår att se. Bilen ska visas upp nästa år.