Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hemmabygget som slår Tesla på fingrarna

Möt 26-åringen som byggt en självkörande bil i sitt garage, en bedrift som troligen skulle få Tesla att blekna.

https://youtu.be/KTrgRYa2wbI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

George Hotz heter 26-åringen tackade nej till Teslas erbjudande om att hjälpa dem att utveckla en självkörande bil, i stället byggde han en egen hemma i garaget. Fram tills nu är han troligen mest känd för att vara den första personen som hackade en iPhone, då var han 17 år och sedan dess har han haft en del ströjobb i Silicon Valley. Samt varit inblandad i en juridisk konflikt med Sony då han hackade ett Playstation 3.

Den senaste tiden har Hotz dock inte gjort så mycket väsen av sig, och nu får vi förklaringen. Han ansåg att Teslas självkörande teknik verkade vara så pass enkel att han skulle klara av att bygga ett motsvarande system på egen hand.

Han köpte helt enkelt en bil, Acura ILX, och en bunt kameror samt annan teknisk utrustning som radarsensorer och liknande och slängde in dem i bilen. Mjukvaran har han programmerat på egen hand och nu kan bilen köra helt själv. Något den har lärt sig genom att studera hur vanliga förare beter sig i trafiken, och likt människor lär systemet sig saker hela tiden.

I framtiden siktar Hotz på att kunna lansera systemet och beräknar att paketet kommer att kosta omkring 1 000 dollar, cirka 8 600 kronor. När det kan tänkas lanseras är dock i nuläget oklart.

Här kan du läsa Teslas svar på uppmärksamheten kring George Hotz uppfinning.