Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Heta Alfa Romeo 4C prisad

Alfa Romeo lyckades med konststycket att bli publikens favorit på Concorso d’Eleganza Villa d’Este med den vid det här laget ett år gamla konceptbilen 4C.

Alfa Romeo 4C är inte så ny som konceptbil och har ännu inte nått det rullande bandet. Det är inget som hindrar bilen från att plocka hem priser, nu senast designpriset på Concorso d’Eleganza Villa d’Este i konceptbils- och prototypklassen.

 Till skillnad från andra priser vid utställningen som bestäms av jurys med representanter från bilindustrin och media är designpriset publikens pris.

 Bilen som vann priset är identisk med konceptbilen från 2011 men vad som ändras till dess att bilen börjar tillverkas 2013 är inte klart. Om alla lösningar från konceptbilen bevaras ända in i produktion betyder det att 4C väger in på 850 kilo tack vare rikliga mängder kolfiber. Med en motor på 200 hästkrafter betyder det att 0-100 går på under fem sekunder och toppfarten hamnar på 250 kilometer i timmen.

 Dock lär Fiat-gruppens röda siffror tvinga Alfa till att använda lite billigare material, vilket lär speglas i en högre vikt.