Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080702-heta-bensinprotester
080702-heta-bensinprotester
080702-heta-bensinprotester
080702-heta-bensinprotester

Heta protester mot bensinpriset

Häromdagen gick det vilt till när en ung tysk man protesterade mot de höga bensinpriserna. Efter att ha sagt upp sig från sitt jobb då den dagliga pendlingen var för kostsam så tog han det genomtänkta beslutet att elda upp sin bil.

Det kan bara betecknas som en handling av desperation och förtvivlan. Mitt i Frankfurt am Main, inte långt från mässområdet där bilvärlden vartannat år firar sina guldkalvar vid IAA, eldade den 30-årige Michael Neugebauer upp sin gamla BMW av modell E36. Mannen, som bor i delstaten Baden-Württemberg, ville enligt polisen på detta heta sätt protestera mot de höga bränslepriserna. Protestfraser som Sprit-Wucher (ockerpris på bränsle) och Benzin-Abzocke (bensinskojeri) hade han målat på bilens sida.

Hans tanke var att elda bilen i huvudstaden Berlin, men dit hittade han inte.

Enligt polisen blir det antagligen inget åtal för mordbrand, däremot kan det bli aktuellt med åtal för brott mot miljölagen, vilket ger böter. Dessutom väntas efterräkningar för släckningsarbetet, vilket kan kosta upp mot 90 000 kronor.

Mannen är inte känd hos polisen sedan tidigare och släpptes efter ett kort förhör.

Tidigare har han sagt upp sig från sitt arbete med motiveringen att han inte hade råd med de 2 500 kronor som pendlingen till arbetet kostade varje månad.

 På sin hemsida www.acidware.de skyller han de höga bränslepriserna på regeringen och spår att bränslepriset kommer att öka till 25 kronor per liter.

Läs mer