Jaguar E-Type

Hipp hurra i dag är bilens dag

Hylla den som hyllas bör! För sjunde året i rad är det dags att fira Bilens dag, den vackra skapelse som spridit så mycket glädje och mobilitet världen över.

Jasmin Frljevic

Den konventionella bilen har fått motstå en hel del kritik den senaste tiden på grund av dieselgate. Men nu släpper vi de negativa tankarna och fokuserar istället på att fira vad många av oss anser vara världens bästa uppfinning. 85 procent av svenskarna har minst en bil i hushållet och 37 procent har två eller fler. Och de många är beroende av bilen för att vardagen ska fungera.

– Utan bilen blir livpusslet en omöjlighet. Det är bilen som gör att vi får ihop arbete, familj och fritid, och hinner med allt det där andra vi måste göra. Därför firar vi bilen idag, säger Charlie Magnusson, informationschef på Motorbranschens Riksförbund, MRF i ett pressmeddelande.

Den 28 oktober 2010 instiftades Bilens dag av Motorbranschens riksförbund för att belysa bilens användbarhet och betydelse för samhället. Men det är ack så viktigt att inte glömma hur mycket glädje som bilen skänker till oss. 

– Bilen gör oss rikare, lyckligare och ger oss friheten att bestämma över vår egen tid. Därför är det självklart att fira Bilens Dag idag, vilket jag hoppas att många gör! avslutar Charlie Magnusson.

Hur tänker ni fira Bilens dag i år? Blir det några extra mil bakom ratten eller kommer ni lägga lite kärlek på den för att göra den extra höstfin? Dela gärna med er av era planer i kommentarsfältet nedan. 

Nedan bjuder vi på en populär hyllningsdokumentär om just bilen i två delar. Hoppas ni njuter av både filmen och av era bilar under denna dag.

https://youtu.be/KOlZq09bYmghttps://youtu.be/KOlZq09bYmg