Hispano Suiza kommer till Genèvesalongen

En spansk pionjär inom fordonstillverkning gör comeback under vårens Genèvesalong. En sportbil med eldrift ska visas som koncept.

Eldrift och att gräva fram gamla bilmärken ligger i tiden. Nu gör en Hispano Suiza comeback och ska visa upp ett eldrivet sportbilskoncept under vårens Genèvesalong.

Nu behöver du inte sitta på hemmet för att minnas Hispano Suiza. Märket må ha grundats 1904 och gick i graven 1968 men återuppstod 2000 och har visat upp koncept tidigare. 2000 kom HS21 som följdes upp av K8 och HS21-GTS 2001 och 2002. 2010 presenterade man en bil baserad på Audi R8 med en prislapp på 700 000 euro. Hur många som kom att byggas är dock höljt i dunkel.

Eldrift är inget nytt för märket, man byggde faktiskt världens första elbil även om den inte kom i produktion, menar Miguel Suqué Mateu, barnbarnsbarn till grundaren och president för Hispano Suiza Fábrica de Automóviles S.A, som märkets fullständiga namn lyder.

Den nya bilen, vars silhuett och ena baklampa du kan se på bilderna här i artikeln, ska byggas i Barcelona, märkets hemstad även om historieböckerna även placerar märket i Frankrike då flygindustriföretaget Snecma/Safran köpte biltillverkaren 1968.