Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hitta sommarens vackraste vägsträckor med ny tjänst

Ska du ut och resa i sommar och vill köra på några av alla de guldkorn till vägsträckor som finns runt om i Europa och övriga världen? Då kanske TomToms nya digitala plattform Road Trips kan vara något för dig.

Lagom till bilsemestern lanserar TomTom en ny kostnadsfri tjänst vid namn TomTom Road Trips. Den har tagits fram för att låta bilresenärerna upptäcka världens bästa vägar samt kunna planera in dem tillsammans med övriga semestertrippen.

93 olika rutter runt om i världen finns i TomTom Road Trips som lanseras i dag, fler kommer framöver. Bland annat hittar vi guldkorn som Amalfikusten i Italien (undertecknad kan verkligen rekommendera denna sträcka), Chapman Peak i Sydafrika, Route 66 i USA och Great Ocean Road i Australien.

Vägsträckorna är indelade i olika kategorier, bland annat geografiskt men också efter i vilken miljö de tillhör. Några intressanta exempel på kategorier är ”Most Epic Roads”, ”Best Coastal Roads” och ”Best Woodland and Forest Roads”.

– Vi vet att våra kunder använder sina GPS:er för att upptäcka och utforska vägar runt om i världen. Nu när sommarsäsongen är här ville vi göra det lättare för bilister att upptäcka de bästa bilvägarna världen har att erbjuda. Med TomTom Road Trips kan bilister och cyklister bli inspirerade, planera och njuta av friheten att utforska de bästa vägarna under sin semester, säger Corinne Vigreux, medgrundare och chef för TomTom Consumer.

TomTom Road Trips fungerar med onlinebaserade ruttplaneraren TomTom MyDrive där man kan kan välja en rutt, lägga till stopp och intressepunkter (POI) samt dra en väg till rutten för att inkludera en önskad vägsträcka. Som användare finns det möjlighet att spara och synkronisera alla förplanerade rutter med navigationsenheten.