Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche

Höjd effekt i Macan Turbo med Performance Package

Det är okej! Du får erkänna att du tycker det är för lite effekt i Macan Turbo. Det tycker nämligen Porsche själva. Så därför har de nu varit vänliga och skruvat upp effekten, om du väljer till "Performance Package" när du gör din beställning, vill säga.

Istället för 294 kW och jämna 400 hästar i vanliga Macan Turbo utvecklar nu 3,6-liters V6:an 324 kW och 440 hästar med Performance Package. Från stillastående till 100 km/h sprintar bilen på 4,4 sekunder, vilket är en finslipning med 0,4 sekunder. Toppfarten har höjts med sex km/h, till 272 km/h. Vridet är numera 600 Nm, en ökning med 50 Nm, och finns tillgängligt mellan 1 500 och 4 500 varv/min.

Med Performance Package kommer inte bara höjd effekt, utan även ett gäng andra uppgraderingar jämfört med Macan Turbo i standardutförande. Nya bromsar, sänkt kaross, inställbart sportchassi, Sport Chrono-paket och sportavgassystem ingår i standardutrustningen. Framtill hittar vi ventilerade bromsskivor med en diameter av 390 millimeter, vilket är 30 mm större än i Macan Turbo utan Performance Package. Skivorna greppas av rödlackerade sexkolvs bromsok. Dessutom finns Porsche Active Suspension Management tillgängligt. Systemet har också anpassats till bilen, som är sänkt med 15 millimeter. Som tillval finns luftfjädring med konstant höjdreglering och med tio millimeter sänkt kaross.

Foto: Porsche

Beroende på val av däck och fälgar ligger bränsleförbrukningen på mellan 9,4 och 9,7 liter per 100 km. Vad som inte nämns i pressreleasen är att det inte bara är effektsiffrorna som ökar med Performance Package, utan även koldioxidutsläppet. Istället för 208-216 g/km släpper den ut 217-224 g/km, något som kan vara bra att ha kännedom om när du ska försvara din nya bils existens för grannen.

Macan Turbo med Performance Package finns tillgänglig nu och priset i Sverige är 900 000 kronor. Det kan nästan kallas prisvärt, med tanke på att en helt ren Turbo utan paketet har ett pris på 830 000 kronor.