Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Holden på gång med GTS-R – en värsting med Corvette ZR1-motor

Australiensiska Holden tänker avsluta med en rejäl värsting – en modell med Chevrolets Corvette ZR1-motor och därmed med en stor hög hästar under huven.

Holden, denna anrika biltillverkare vars historia sträcker sig ända tillbaka till 1908 (faktiskt 1856 om man tar sadelmakeriet i beaktning), ska – tråkigt nog – läggas ned 2017. Men det hindrar inte australiensarna från att skapa en riktig värsting som toppar allt annat de tidigare gjort.

Enligt den inhemska motorsajten Drive ska Holden HSV (Holden Special Vehicles) trolla fram oanade muskler i Commodore, en modell som troligtvis kommer att få beteckningen GTS-R.

Musklerna tänker de hämta från senaste generationen Corvette ZR1 (nya generationen är fortfarande höljd i dunkel), vilket betyder en LS9-V8 på 6,2 liter som med kompressor pumpar ur sig 647 hästkrafter och 823 newtonmeter.

Några prestandauppgifter sias det inte om, men i Corvette ZR1 fixar just den motorn 0-100-sprinten på 3,2 sekunder och toppar 330 km/h.

På bilderna ovan och nedan ses Holden HSV GTS, en annan värsting men som är betydligt beskedligare än vad som komma skall.