Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070914-honda-accord070914-honda-accord070914-honda-accord
070914-honda-accord

Honda Accord Tourer Concept

På Frankfurtsalongen visar Honda upp sin konceptbil Accord Tourer Concept. Den visar till stora delar hur nästa generation Accord kommer att se ut. Dessutom introduceras en helt ny dieselmotor i samband med nästa Accord.

Näst generation Honda Accord Tourer lanseras i mitten av nästa år och för att få en god vy av hur den kommer att se ut ställer de ut Honda Accord Tourer Concept nere i Frankfurt. Jämfört med konceptbilen så kommer produktionsbilen endast att skilja sig på ett fåtal punkter, till exempel backspeglarna som på konceptbilen är väldigt minimala.

Nya Accord Tourer är bredare, sportigare och mer harmonisk i formerna än nuvarande version, allt enligt Hondas planer. Att bilen är bredare gynnar innerutrymmena. Medan nuvarande Accord Tourer lägger tonvikt på bra bagageutrymme så är nästa generation tänkt att få smartare och slankare proportioner, samtidigt som den ska vara mångsidig och praktisk.

När nya Accord kommer till bilhallarna nästa år ska den finnas tillgänglig med tre olika motorer till en början. Två i-VTEC bensinmotorer på två respektive 2,4 liter samt en nyutvecklad i-DTEC dieselmotor på 2,2 liter som klarar av Euro 5-normen och därmed minskar partikelutsläppen med minst 80 procent jämfört med dagens Euro 4-dieslar. Jämfört med nuvarande Accord så får nya versionen både starkare, snålare och mer miljövänliga motorer.

Dieselmotorn som klarar Euro 5-normen är Hondas andra egenutvecklade dieselmotor. Den är utvecklad ur deras nuvarande i-CTDi-diesel men förbättrad på en mängd punkter för att få ner bränsleförbrukningen och nå de framtida miljökraven i Europa, Japan och USA.

Nya Honda Accord kommer att premiärvisas som både sedan och kombi (Tourer) på Genèvesalongen i mars nästa år.