Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101201-honda-brio
101201-honda-brio
101201-honda-brio
101201-honda-brio Foto: MacPro

Honda Brio siktar på Indien och Thailand

Även Honda vill ha en del av den ständigt växande kakan bestående av utvecklingsmarknaderna. Nu visas Honda Brio som ska slåss i Thailand och Indien.

Tata Nano blev väckarklockan som fick bilvärlden att öppna ögonen för de stora utvecklingsmarknaderna. Genast berättade en drös tillverkare att de minsann också hade små och billiga stadsbilar på gång. Så även Honda som nu känner sig redo att visa en prototypversion av den kommande småbilen Brio som ska konkurrera om kunder i Thailand och Indien.

361 centimeter långa, 168 centimeter breda och 148 centimeter höga Honda Brio är till utseendet mycket lik konceptbilen New Small Concept som Honda visade på bilsalongen i New Dehli tidigt i år. Interiören ger ett spartanskt intryck men något annat är knappast att vänta eftersom bilen är konstruerad för att vara billig och enkel.

Honda berättar inte mycket om tekniken under skalet men uppger att Brio ska erbjudas i olika utföranden på olika marknader. Den indiska versionen sägs bli mer inriktad på prestanda och körglädje medan den thailändska främst ska vara snål och ekonomisk. Thailändska Brio lanseras i mars nästa år och ska inte dra mer än 0,5 l/mil och kommer att kosta cirka 400 000 baht, motsvarande 90 000 kronor.

https://youtu.be/VAlkLOjWyKQ?height=347&width=575

Läs mer