Honda bygger liten eldriven roadster

En av alla konceptbilar som visades på Tokyosalongen nyligen var en liten eldriven roadster från Honda vid namn EV-STER. Nu talar de senaste ryktena om att bilen går i produktion. Kanske redan 2012.

Honda har redan försökt sig på att kombinera sport och miljövänlighet med coupén CR-Z. Tyvärr saknades väl så pass mycket av den första ingrediensen att succén har uteblivit. 

Men skam den som ger sig. På Hondas hemmasalong, bilsalongen i Tokyo, som gick av stapeln i början av december, visade man upp ett nytt koncept där miljö och sport var blandat. Denna gång röde det sig om en knappt 3,6 meter lång helt eldriven roadster, som i konceptform gavs namnet EV-STER.

Enligt senaste vändan av rykten i bilvärlden blev reaktionerna från mässans besökare så pass positiva att Honda redan har gett modellen grönt ljus för serieproduktion. I seriemodellen är det möjligt att elmotorn under huven får sällskap av en liten bensinmotor, för att förlänga räckvidden. På enbart eldrift ska dock bilen vara god för minst 160 km/h.

Vi vet att Hondas småbil Jazz är på gång att bli eldriven, och det redan till nästa år. Samtidigt är även en elversion av Honda Accord på gång (gissningsivis tidigast till 2013 dock). Ryktena säger att produktionsversionen av EV-STER, som då får förmodas bli en slags efterträdare till insomnade roadstern S2000, kan dyka upp redan under 2012. Verkar lovande, men den som väntar på något gott...