Honda Civic kombi – första skissen

Honda släpper nu första bilden på nya Honda Civic kombi, som kommer gå upp i ringen mot nyligen lanserade Toyota Auris Touring Sports. Dessutom Civic med snåldiesel på 120 hästkrafter och 300 newtonmeter.

Som teknikensvarld.se kunnat rapportera om har det presenterats en rad intressanta kombibilar på bilsalongen i Paris. På plats har vi Daniel Frodin som bland annat klämt och känt på Renault Clio kombi och i går kunde vi skriva om Toyota Auris Touring Sports.

 Nu kommer alltså Honda med sitt bidrag till biltypen. På första skissen på bilen som väntas presenteras på nästa års bilsalong i Genève eller Frankfurt, ser det lovande ut. Än så länge är man förtegna med detaljer om bilen. Det man ser är att Honda följer Renaults exempel med dolda dörrhandtag.

 Nytt till Civic är även den 1,6 liter stora turbodieseln i-DTEC som kommer 2013. De 120 hästkrafterna kommer vid 4 000 varv i minuten medan vridet på 300 newtonmeter finns tillgängligt från 2 000 varv i minuten. Med motorn på plats i Civic klarar bilen sig på 0,36 liter per mil i blandad körning, motsvarande 94 gram koldioxid per kilometer.