Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honda Civic nu med Aero-paket

I väntan på heta, och förhoppningsvis mycket snabba, Civic Type R får vi hålla till godo med vanliga Civic. Den som tycker att den ser för tråkig ut kan nu välja till ett sportigt Aero-paket.

Honda tillför nu lite sportighet till sin körglada golfklassare Civic. Vissa har tyckt att den senaste upplagan av Civic har ett för snällt och anonymt utseende och kanske är det dessa kritiker Honda vill tysta med det nya Aero-paketet.

 I Aero-paketet ingår en frontspoiler som ovantill är lackad i bilens kulör men i nederkant har en kolfiberliknande finish, en bakspoiler i samma stil samt mörkgråa fälgar i storlekarna 17 eller 18 tum.

 Aero-paketet är alltså bara kosmetiskt, den som vill ha mer får vänta. Ganska länge dessvärre. Enligt Honda är en Civic Type R under utveckling men lanseringen dröjer ända till 2015. Kanske kan Type R-entusiasterna ändå stå ut med en lång väntan eftersom den nya Civic Type R verkar bli något i hästväg. Honda lovar att den nya modellen ska bli den snabbaste framhjulsdrivna bilen runt Nürburgrings nordslinga.