Honda Civic Tourer

Honda Civic Tourer – tre snabba från provkörningen

Letar du efter en kombi i golfklassen är kanske nya Honda Civic Tourer något för dig. Jonas Borglund är just nu och provkör den för att rapportera hem om den är något att ha. Häng med!

Tjena Jonas! Var befinner du dig?

– Bakom ratten i Honda Civic Tourer, kombiversionen av Civic med andra ord. Eller menar du geografiskt? I ett kallt Rom. 3-4 grader och mulet.

Oj, kallare än hos oss. Civic Tourer ser trång ut över rumpan, är den det?

– Verkligen inte. De avsmalnade sidorutorna bak lurar dig totalt. Det ryms 624 liter bagage där bak och det är mer än i nya och väldigt rymliga bilar som Golf Sportscombi och Octavia Combi. Det är också betydligt mer än i Volvo V70. Civic Tourer är helt enkelt fantastiskt rymlig och med fällt baksäte blir lastgolvet helt plant. Dessutom har den Magic Seats.

Hur är den att köra och vad kostar den?

– Mycket trevlig att köra och både bensinaren och dieseln är finfina motorer, som vi tidigare påtalat. I mars kommer Civic-kombin till Sverige och kostar från 195900 kronor.

Nu blev vi verkligen sugna på att höra med om sprillans nya Honda Civic Tourer. I Teknikens Värld nummer 1/2014 som utkommer 19 december berättar Jonas allt som är värt att berätta om Hondas rymliga golfklasskombi. Missa inte det! Och du, är du inte prenumerant tycker vi att du ska slå till på detta erbjudande för då får du tidningen före alla andra.