Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honda Civic Type R chassi nummer 01 på auktion

Just nu pågår budgivningen på en Honda Civic Type-R av senaste snitt med många ettor på menyn.

Första nya Honda Civic Type R kommer att auktioneras ut men inte för att mjölka så mycket pengar som möjligt för tillverkaren utan för en god sak. Sedan 1991 har nämligen Honda ett samarbete med Pediatric Brain Tumor Foundation (PBTF) som forskar om hjärntumörer hos barn. Det är till deras arbete pengarna för Honda Civic Type R med chassinummer 01 går.

Bilen är inte bara den första av nya generationen utan även den första av modellen Civic Type R att säljas på USA-marknaden.

Bilen är dessutom den första nya att auktioneras ut via sajten bringatrailer.com som annars sysslar med äldre fordon.

Nya Civic prickar in en etta till genom att vara den mest kraftfulla Hondan någonsin att säljas i USA, men då ska man ha i åtanke att modellen NSX säljs under märket Acura. Hästkraftsantalet i USA är ställt till 306 att jämföra med 320 för den europeiska versionen som i våras slog varvrekord för framhjulsdrivna bilar på Nürburgring.

– Civic Type R har länge varit förbjuden frukt för entusiaster i USA så vi tyckte det skulle var kul att erbjuda en lycklig kund att äga den första av sin sort i USA. Dessutom i ett icke-kommersiellt syfte till förmån för forskningen kring hjärntumörer hos barn, säger Jeff Conrad, vd på American Honda Motor Co., Inc.

Bud kan bara göras av personer skrivna i USA och som är över 18 år. Auktionen avslutas torsdagen den 15 klockan 21.00. När detta skrivs ligger det högsta budet på 53 000 dollar, motsvarande ungefär 460 000 kronor.

”Vanliga” Civic i halvkombiversion kom i produktion för närmare ett år sedan. De första bilarna gick på export till USA där Civic med sedankaross kom redan 2015.