Honda Concept S

Honda Concept S – först Kina, sedan världen

På bilsalongen i Peking visar Honda upp två konceptbilar varav en är Concept S. Med hybriddrivlina ska den vara snäll mot sin omgivning, men även vara sportigt lagd. Produktion och försäljning startar nästa år.

Av de båda Honda-koncepten som visas i Kina just nu är det Concept S som är mest intressant för oss som sitter på drygt 800 mils avstånd.

 Honda Concept S är en familjebil med MPV-stuk främst ämnad för de kinesiska bilköparna. Men den ska även lanseras globalt efter att kommit i serieproduktionsformat nästa år.

 Bokstaven S i Concept S står för ”Stylish”, ”Smart” och ”Surprise” vilket översatt till svenska blir ”snygg”, ”smart” och ”överraskande”. Om den är snygg får var och en som betraktar den avgöra, men visst känns linjerna tuffa. Kanske lite som man hade önskat att nya Civic skulle se ut.

 Smart är den både på insidan, med innovativ paketering som ske ge gott plats för passagerarna, och under skalet då det sitter en hybriddrivlina som påverkar miljön mindre än vad en konventionell bil med förbränningsmotor gör. Överraskande misstänker vi har att göra med att Honda kallar bilen rolig och sportig att köra.

 Sidobackspeglarna av kameramodell kommer sannolikt inte att finnas på den riktiga bilen. Tyvärr kommer förmodligen även det ”flytande” linjespelet att suddas bort en del när det väl är dags.