Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honda CR-V uppdateras med ny motor och växellåda

Hondas populära mellanklassuv CR-V kommer att ta sig an bilåret 2015 med en rad nyheter. På Parissalongen visas en till det yttre försiktigt uppdaterad CR-V men under skalet finns både en ny motor och en ny, nioväxlad automatlåda.

Honda CR-V var en av de tidiga pionjärerna i det nu blomstrande mellanstora suvsegmentet och modellen är så etablerad att den nu är inne på sin fjärde generation, och den är nu redo för ett ansiktslyft som kommer att premiärvisas på bilsalongen i Paris.

Ansiktslyftet av CR-V är som bilansiktslyft brukar vara – försiktigt och begränsat till delvis nya strålkastare, grill, stötfångare fram och bak. De intressanta nyheterna finns i drivlinan. Bensinmotorn på 2,0 liter, med eller utan fyrhjulsdrift, och 1,6-litersdieseln med framhjulsdrift lämnas orörda men den största dieselmotorn, på 2,2 liter och 150 hästkrafter, tas bort från utbudet. In kommer i stället en ny 1,6-litersdiesel som ingår i Hondas ”Earth Dreams Technology-program”. Den ger 160 hästkrafter och 350 newtonmeter och släpper ut 130 g/km.

Den nya dieseln är standardutrustad med sexväxlad manuell låda men som tillval finns en ny nioväxlad automatlåda (förmodligen från ZF) som gör 1,6-litersdieseln lite törstigare och smutsigare (135g/km).