Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Honda Gear Concept
Honda Gear Concept
Honda Gear Concept
Honda Gear Concept

Honda Gear struntar i Detroit

Hondas monter i Detroit bjuder bland annat på ett nytt suvkoncept och halvgamla konceptbilen NSX. En tredje Honda-nyhet hittar man dessutom på den mer anonyma bilsalongen i Montreal.

Jo, Kanada har faktiskt en egen bilsalong. Problemet är bara att ingen har hört talas om den och det kan bero på att den hålls samma vecka som den betydligt större salongen i Detroit. Hur som helst håller Montreal Auto Show öppet 18-27 januari och bjuder på en världsnyhet i form av konceptbilen Honda Gear.

 Honda beskriver Gear som en studie i hur en framtida kompakt stadsbil kan se ut. Målgruppen sägs vara unga, urbana människor i den så kallade Y-generationen. Honda förklarar att inspirationen till konceptbilen har hämtats från så kallade fixed gear-cyklar som varken har bromsar eller växlar.

 – Småbilar är oftast praktiska men tråkiga eller roliga men opraktiska och för dyra för Y-generationens bilköpare. Gear är däremot praktisk, rolig, anpassningsbar och prisvärd. Allt som unga kräsna köpare vill ha i en bil, säger Dave Marek som är designchef på Hondas amerikanska avdelning.