Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: James Lipman

Honda HR-V gör comeback – första bilderna

Honda har släppt de första bilderna på nya HR-V. Principen är densamma som gamla HR-V, en crossover. Men då det är 2014 har formerna blivit betydligt rundare.

Honda HR-V var lite av en pionjär när den kom under 1990-talets andra hälft. En kantig kombi med förhöjd markfrigång. Med andra ord en crossover, eller suv om man så vill. Två beteckningar som knappt var myntade på den tiden.

Honda HR-V som den såg ut förr.

I dag har Honda släppt två bilder på en ny generation HR-V, och precis som förr är det en crossover men med betydligt rundare former.

Nya HR-V är inte en helt ny bekantskap. Faktum är att den redan säljs i hemlandet Japan under namnet Vezel. Senare i år ska den också inta det nordamerikanska fastlandet.

Det blir på bilsalongen i Paris nästa månad som Honda visar upp nya HR-V i all sin prakt. Honda väljer att kalla bilen för prototyp, men vi kan nog redan slå fast att bilen kommer att se i princip identisk ut när den börjar säljas här i Europa.

Honda delar inte med sig av några direkta uppgifter, så som hur stor (eller liten) den är, men de berättar åtminstone att HR-V ska bjuda på interiöra utrymmen som är bland det bästa i mindre suvklassen. Detta tack vare en centralt placerad bränsletank.

En annan detalj som nämns är att flexibiliteten ska vara hög tack vare Hondas stolskonstruktion Magic Seat som finns i bland annat Civic och Jazz/Fit. Baksätet kan fällas fram och ned i en position som frigör en större lastyta med helt plant golv.

vad säger du om att Honda dammar av gamla HR-V-beteckningen för att sätta på en ny crossover/suv som blir lillebror till CR-V?

 

Foto: James Lipman