Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100722-honda-insight-2011100722-honda-insight-2011100722-honda-insight-2011
100722-honda-insight-2011

Honda Insight uppdateras efter kritik

Efter bara ett drygt år på marknaden får Honda Insight genomgå en lättare uppdatering. Anledningen är att kunder och press har klagat på fjädringskomforten och inredningen.

Självdistans är en ovanlig egenskap hos biltillverkarna, minst lika ovanligt är det att de erkänner att alla inte är helt nöjda med deras bilar. Därför känns det uppfriskande när Honda nu väljer att genomföra ett mindre ansiktslyft på hybridmodellen Insight. Insight har bara funnits till försäljning i drygt ett år och ett ansiktslyft ligger normalt flera år framåt i tiden. Honda har dock beslutat sig för att lyssna på kritiken och anpassar Insight efter denna.

Honda säger sig ha lyssnat på kundernas och pressens kritik som främst har berört fjädringskomforten. Många har tyckt att Insight har varit för hård och stötig. Honda har bland annat justerat dämparna och ändrat de bakre cambervinklarna. Honda har även fått klagomål på inredningen. Kanske har de lyssnat på Teknikens Världs Jonas Borglund som vid första provkörningen anmärkte på de billiga hårdplastmaterialen. Honda säger sig ha bytt vissa plastdetaljer och ändrat färgsättningen för att ge en mer enhetlig interiör. Till sist har ventilationsutblåsen fått kromringar runt sig. Insight-köparna får dessutom två nya exteriörfärger att välja mellan - Dynamic Blue Pearl och Carnelian Red Pearl.

Test och provkörningar

Läs mer