Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100928-honda-jazz-hybrid
100928-honda-jazz-hybrid
100928-honda-jazz-hybrid
100928-honda-jazz-hybrid

Honda Jazz Hybrid – 0,44 l/mil

0,44 liter bensin per mil. Så snål blir Honda Jazz när den utrustas med samma hybridsystem som Insight och Civic Hybrid. Det vet vi eftersom Honda nu berättar mer om sin senaste hybridmodell.

Bilsalongen i Paris står inför dörren och Hondas ”showstopper” ser på förhand ut att bli hybridversionen av Jazz. Föga upphetsande kanske ni tänker då men sedd i ett större sammanhang är Jazz Hybrid intressant. Från att endast ha funnits i specialbyggda, oftast udda designade, bilar har hybridsystemen utvecklats och har nu börjat monteras även i vanliga personbilar, bilar som inte utvecklats från grunden för att vara hybriddrivna. Toyota har sin Auris Hybrid och snart kommer även Yaris Hybrid. Nu släpper Honda mer information och fler bilder inför premiärvisningen av Jazz Hybrid.

Honda Jazz Hybrid drivs av samma system som sitter i Honda Insight och Civic Hybrid, det vill säga en 1,3-liters i-VTEC-motor understödd av en elmotor. Honda menar själva att Jazz Hybrids stora förtjänst är att hybridtekniken inte gör bilen mindre praktisk. Batteripaketet och kontrollenheten har placerats i under bagagerumsgolvet och påverkar inte lastförmågan. Även i hybridutförande kan Jazz svälja 300-831 liter bagage. Dessutom finns den smarta lösningen med biografstolar, eller ”Magic Seats” som Honda vill kalla dem, i baksätet kvar.

Sist men viktigast: Jazz Hybrid ska enligt Honda klara sig på 0,44 liter bensin per mil och inte släppa ut mer än 104 gram per kilometer. Bilen börjar säljas i Europa tidigt nästa år till ett ännu inte offentliggjort pris.

Läs mer