Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080530-honda-hundar
080530-honda-hundar
080530-honda-hundar
080530-honda-hundar

Honda kör på hundar

Allt för ofta lanseras en bil med ledord som ”dynamisk” och ”riktas mot kunder med en aktiv livsstil”. Nu verkar det som att även biltillverkarna har tröttnat på de tomma orden. I en ny kampanj siktar Honda in sig på hundar och dess ägare.

När alla biltillverkare strävar efter att vara individuella känns det mest som att alla blir individuella på samma sätt. Alla vill rikta sig mot unga människor som bor i storstäder men ändå har behov av att kunna fylla bilen till bredden med diverse idrottsattiraljer och köra ut på landsbygden. Men hur många procent av bilköparna passar in på den beskrivningen egentligen? Kanske har även japanska Honda börjat fundera på den frågan. Med en ny hemsida kallad ”Honda Dog” vill Honda attrahera de japanska hundägarna.

På Hondas nya hemsida kan kunderna bland annat få information om hundanpassade caféer och hotell, samt få detaljerad information om vilka Hondabilar som passar bäst till olika storlekar på hundar. Det finns till och med ett rankningssystem för klädslar, där det bästa betyget går till den klädsel som det går lättast att plocka bort hundår ifrån. Det finns även information om var kunderna kan provköra bilarna, tillsammans med sina hundar så klart.

Det kan tyckas som att Honda riktar sig mot en ganska smal kundgrupp. Men faktum är att de kan vara något mycket stort på spåren. Japans födelsetal sjunker i rask takt och fler och fler väljer att skaffa en hund eller katt i stället. Enligt obekräftade uppgifter finns det i dagsläget fler hundar och katter än barn under 15 år i Japan. Sedan Honda Dog-hemsidan skapades har 1,5 miljoner personer gått in på sidan varje månad. Hondas egna undersökningar visar att ungefär 100 personer bestämmer sig för att köpa en Honda efter att de har varit inne på hemsidan.

Läs mer

Ta en titt på Hondas hundhemsida (på japanska)