Honda letar farliga krockkuddar på Facebook

Trots att det har gått flera år sedan avslöjandet att krockkuddar från Takata kan vara livsfarliga finns det fortfarande miljontals bilar som inte har åtgärdats. Nu tar Honda hjälp av Facebook för att hitta bilar som fortfarande har livsfarliga krockkuddar.

Honda meddelar att man kommer att trappa upp jakten på bilar som fortfarande har krockkuddar av märket Takata. De felkonstruerade krockkuddarna från den japanska underleverantören har lett till den mest omfattande fordonsåterkallelsen någonsin, men det finns trots det miljontals bilar som inte är åtgärdade.

Vet du vilket märke du har på krockkudden i din bil? Nej, och det är det nog inte många som har. Däri ligger den stora svårigheten i Takata-återkallelsen, den absoluta majoriteten av bilägarna vet inte om de är berörda eller inte. I ett utökat försök att nå alla berörda bilägare ska Honda nu börja använda Facebook-funktionen Custom Audiences. När en berörd Honda-kund går in på Facebook ska den mötas av en riktad annons från Honda. Det här hoppas bli en mer effektiv metod en det traditionella tillvägagångssättet där man skickar ett fysiskt brev till bilägarens senast kända adress.

Takatas felaktiga krockkuddar, som opåkallat kan explodera och skjuta metallsplitter in i kupén, har kopplats till 18 dödsfall och 180 skadefall runt om i världen. I 17 av de 18 dödsfallen har bilen varit en Honda. Honda är dock inte den enda biltillverkaren som omfattas, totalt ska omkring 125 miljoner bilar återkallas fram till år 2019.