Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081217-honda-nsx-stoppad
081217-honda-nsx-stoppad
081217-honda-nsx-stoppad
081217-honda-nsx-stoppad

Honda NSX blir inte av!

En dyr och mytomspunnen bil som lirade i samma klass som Toyota Supra MkIV var och är Honda NSX. Till mångas glädje har det länge varit beslutat att en ny generation ska presenteras – då med V10 under huven. Nu blir det inte av sedan Honda stoppat projektet.

Precis som Nissan siktar på Ferrari och Porsche med sin GT-R och Lexus med sin LF-A, så var tanken att Honda skulle sätta dem alla på plats en ny generation NSX. Denna gång med extremt mycket muskler i form av en V10-motor.

Men den globala finanskrisen ser ut att spela Honda ett spratt. För bara att litet tag sedan annonserade om företagets tillbakadragning inom F1-sporten och nu har det kommit alldeles färska uppgifter som säger att nästa generation supersportbil – NSX – stoppas.

Uppgifterna kom fram under Honda-chefens, Takeo Fukui, årliga jultal till sina anställda. Trots tidigare uttalande om hur viktig NSX är för Honda, så menar han nu att projektet kommer att läggas ned.

Han berättade att Honda i stället ska lägga all fokus på bilarnas miljöpåverkan och ser utvecklingen av hybriddrivlinor som den mest realistiska vägen att gå just nu.

Klassiska Honda NSX slutade att tillverkas 2005 efter 15 års produktion.

Utvecklingen av den nya generationen hade redan kommit en bra bit på väg och en lansering låg troligen inte mer än ett drygt år bort.

Läs mer