Foto: © 2016 American Honda Motor Co., Inc.

Honda NSX kommer i flera versioner

Den japanska supersportbilen Honda NSX ynglar av sig. Flera versioner kommer att finnas på paletten.

Med en elmotor för vardera framhjul, en förbränningsmotor i form av en V6:a på 3,5 liter för bakhjulen samt ytterligare en elmotor där emellan gjorde Honda det inte lätt för sig när de skapade den nya supersportbilen NSX

. Men…– Nu när bilen är i produktion är vi redo att experimentera, säger produktansvarige Ted Klaus och avslöjar att Honda siktar på att skapa en hel palett av varianter av modellen.Faktum är att man redan delvis är i gång. Under den klassiska backtävlingen Pikes Peak i Colorado ställde Honda nyligen upp med en lättviktsversion av modellen och kammade hem förstaplatsen i sin klass. Även en helt elektrisk version, med en motor vid varje hjul, deltog – dock mest i pr- och testsyfte.

https://youtu.be/aYVeC5sHnek

På sikt kan även en öppen variant av NSX komma liksom en 

Type R-version – som antagligen kommer att ha en traditionell layout med endast en (får vi anta) förbränningsmotor som kraftkälla. Ett utförande för de som gillade den ursprungliga NSX-modellen som tillverkades mellan åren 1990 och 2005. En bil som i dag anses vara en av de klassiska supersportbilarna fastän den på sin tid låg i framkant teknisk sett, liksom dagens upplaga.

Undrar du hur nya NSX är? Lugn, läs vår provkörning här.