Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Acura NSX
Acura NSX
Acura NSX
Acura NSX Foto: © 2013 American Honda Motor Co., Inc.

Honda NSX visas som koncept igen

Hur går det för Honda med NSX-projektet egentligen. På årets Detroitsalong visas samma konceptbil som i fjol, men nu får vi se insidan.

Få bilar är väl så beryktade och efterlängtade som nästa generation Honda NSX. I åratal har vi hört rykten om att en ny NSX är på väg och när konceptbilen Acura NSX (Acura är Hondas lyxmärke i USA) på 2012 års Detroitsalong vädrade vi morgonluft. Bilen såg så gott som produktionsklar ut och Honda berättade att bakhjulen drevs av en V6-motor medan framhjulen drevs av en elmotor.

På årets Detroitsalong visas Acura NSX Concept igen och det har hänt… i stort sett ingenting. NSX utvecklas huvudsakligen i USA och enligt Acura-representanterna är meningen med att visa upp konceptet igen just att visa att det inte har hänt något med designen. Acura vågar helt enkelt inte ändra någonting eftersom designen har tagits emot så väl men serieproduktionen ligger ännu två år framåt i tiden och frågan är hur designen kommer att uppfattas då.

Nyheten med NSX i år är att vi får se insidan. Interiören präglas av röd och grå mocka men också en mängd kolfiberpaneler. Det viktigaste designelementet är de två kraftiga kolfiberstag som kommer upp ur mittkonsolen och sträcker sig fram mot instrumentpanelen. Även om interiören ser produktionsmässig ut understryker Acura att interiördesignen bara är i sitt första skede och kan komma att utvecklas vidare innan det är dags för serieproduktion.