Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080723-honda-osm
080723-honda-osm
080723-honda-osm
080723-honda-osm

Honda OSM – nästa S2000?

På den internationella bilsalongen i London, som just nu har portarna öppna, visar Honda bland annat upp sin Open Study Model. Det är en liten avskalad tvåsitsig roadster som sägs bjuda på låga utsläpp. Honda S2000 börjar ju bli till åren, kan detta kanske vara en kommande avlösare?

Honda OSM, som just nu kan beskådas i London, är en tvåsitsig roadster som visar att det japanska företaget fortsätter med full fokus på miljön. Tidigare har de redan visat den lilla läckra sportbilen CR-Z med hybridmotor och som det är bestämt ska gå till produktion, samt bränslecellsbilen FCX Clarity som redan tillverkas sedan en dryg månad tillbaka.

Med OSM, som står för Open Study Model, vill Honda visa att miljövänliga bilar också kan vara snygga och sportiga.

– Vi försöker med OSM visa att bilar med låga utsläpp kan vara attraktiva. Det finns ingen anledning till att bilar som är mer måna om miljön inte kan vara snygga att titta på, och samtidigt sportiga och roliga att köra, berättar Andreas Sittel, projektledare vid utvecklingen av bilen.

I Hondas pressmaterial nämns ingenting om drivlinan, men enligt motorsajten WorldCarFans.com använder sig OSM av hybridteknik under skalet. Antagligen är det samma kraftkälla som i CR-Z, alltså en el/bensinmotorkombination.

I stället berättar Honda mycket om bilens linjeföring där de vill kombinera mjuka svepande former med skarpa linjer. Exempel på det är de utdragna integrerade strålkastarna och den breda ljusrampen i aktern. Inuti bilen är det samma tankesätt som gäller. Här är instrumentbrädan en enda lång svepande linje mellan de båda dörrsidorna. Mitt i förarens blickfång är mätarhuset placerat innehållandes endast det mest nödvändiga. Inredningen för tankarna till senaste generationens Civic.

Honda OSM är formgiven av företagets yngre talanger på utvecklingscentret i Offenbach i Tyskland. Med andra ord är konceptbilen inte en japansk skapelse rakt igenom. För tillfället finns det inga som helst planer på att sätta den lilla roadstern i produktion.

Läs mer