Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091204-honda-p-nut-koncept
091204-honda-p-nut-koncept
091204-honda-p-nut-koncept
091204-honda-p-nut-koncept

Honda P-NUT visas i Los Angeles

Alla bilsalonger av klass ska ha åtminstone ett litet, framtidsblickande och vilt koncept. Los Angeles Auto Show pågår just nu för fullt och den här gången är det Honda med sin P-NUT som fyller konceptkvoten med en märklig konceptbil.

 Det är lika bra att säga det på en gång. Honda har inga som helst planer på att sätta den lilla konceptbilen Personal-Neo Urban Transport (P-NUT) i produktion. Det hade de visserligen inte behövt säga. Bara genom att titta på bilderna ser vi att Honda P-NUT är ännu ett i raden av vilda framtidskoncept som enligt tradition fyller ut bilsalongerna världen över.

Honda presenterar P-NUT som liten, men ändå praktisk bil som är perfekt för den trånga stadstrafiken så som den kan se ut om 10-15 år. I den endast 3,4 meter långa bilen sitter de åkande i en 1+2-formation med föraren i mitten och passagerarna snett bakom. Tanken är att alla ska ha gott om utrymme för benen, lika gott som i en mellanstor sedan enligt Honda. Även föraren ska kunna sträcka ut ordentligt eftersom motorn är placerad ovanpå bakaxeln.

Vad som ska sitta där bak ovanpå bakaxeln har Honda inte bestämt sig för. Honda tänker sig dock att en mängd olika konfigurationer ska kunna monteras. Allt från en liten bensin- eller dieselmotor till mer avancerade hybridlösningar eller en renodlad elmotor.

Det går inte att ta miste på att P-NUT är en konceptbil, backspeglar finns inte, det går lika bra med en bakåtriktad kamera och en bild som projiceras på den stora vindrutan. Inredningen i P-NUT är extremt avskalad med baksäten som kan fällas upp som biostolar och en i stort sett obefintlig instrumentering. All information och alla funktioner som behövs är dock åtkomliga via projektioner på vindrutan.