Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Honda NSX Concept-GT
Honda NSX Concept-GT
Honda NSX Concept-GT
Honda NSX Concept-GT

Honda presenterar nya NSX – som racerbil

Produktionsstarten av Honda NSX börjar närma sig men är ännu nästan två år bort. I väntan på gatversionen kan vi nu beskåda racerbilen NSX Concept-GT som ska köras i Super GT-serien.

Den som väntar på något gott väntar sällan för länge men vi som väntar på nya Honda NSX har faktiskt fått vänta för länge nu. Honda har presenterat koncept efter koncept och på senare tid börjat släppa filmer där en maskerad NSX kastas runt på en racerbana och nu borde det väl slutligen vara dags för den färdiga produktionsbilen att täckas av? Men icke! Honda visar nu i stället NSX Concept-GT som förvisso delar mycket med den kommande produktionsbilen.

Bortsett från en kraftigt breddad kaross, stor bakspoiler, frontspoiler och sänkt fjädring är racerbilen densamma som ska kunna köras på allmän väg om två år. I mitten av bilen sitter en fyrcylindrig 2,0-litersmotor som är en del i ett hybridsystem som Honda inte vill gå in närmare på i dagsläget.

NSX Concept-GT kommer att köras i helgens Super GT-serie och GT500-klassen som körs på Suzuka-banan i Japan. Gatbilen väntas gå i serieproduktion i början av 2015, i Ohio i USA.