Honda S660 Concept

Honda S660 Concept – en dynamisk miniroadster

På Tokyosalongen visar Honda en förmodat fjäderlätt roadster vid namn S660 Concept. Det utlovas dynamiska egenskaper och 65 hästkrafter.

En av Hondas alla bilar på bilsalongen i Tokyo är S660 Concept. Som namnet avslöjar rör det sig om en konceptbil och i det här fallet är det en så kallad ”kei-car”, vilket i Japan innebär en liten bil. Exakt hur liten vet vi inte i nuläget, men av bilderna att döma är det verkligen kompakt.

Enligt Honda ska S660 Concept uppvisa ”smidig och dynamisk körning, enastående stabilitet och dynamisk design som bara är möjligt med en mittmotorkonstruktion”.

 Modellnamnet är inte taget ur luften utan syftar till cylindervolymen. Den är alltså på 0,66 liter fördelat över tre cylindrar. Motorn är kopplad till en steglös CVT-låda med möjlighet till ”manuell växling” via sju steg. Effekten som plockas ur maskinen är 65 hästkrafter.

S660 Concept sägs kunna bli verklighet 2015 och då bara i Japan. Dock finns det indikationer på att den kan bli aktuell i andra delar av världen och att motorn då skulle utgöras av en 1,0-litersvariant på 101 hästkrafter.