Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101214-nya-honda-civic
101214-nya-honda-civic
101214-nya-honda-civic
101214-nya-honda-civic Foto: Honda / Wieck / American Honda Motor Co., Inc.

Honda smygvisar nya Civic

Nästa år lanseras en helt ny generation Honda Civic som kommer att föregås av ett produktionsnära koncept på Detroitsalongen om en knapp månad. Honda bjuder redan nu på ett tidigt smakprov.

Honda släpper nu den första designskissen som ger en föraning om hur nästa generation Civic kommer att se ut. Skissen föreställer den konceptbil som ska premiärvisas på bilsalongen i Detroit i mitten av januari och som sedan ska utvecklas till en produktionsklar bil. Nya Honda Civic börjar säljas redan under våren i USA medan europeiska köpare sannolikt får vänta till hösten då nya Civic kommer hit som årsmodell 2012.

Designskissen tyder på att nya Civic inte kommer att ta samma sjumilakliv som nuvarande generation gjorde när den lanserades för cirka fyra år sedan. Formerna på nya Civic lär i stället bli en evolution av nuvarande modell och vi kan nog också räkna med att Honda låter den lilla sporthybriden CR-Z inspirera nya Civic.

Nuvarande Civic har ett smalt motorutbud med endast två motorer men ersättaren ska få det bättre ställt med nästa generation bensinmotorer och minst en liten dieselspis. Självklart blir det även en ny Civic Hybrid, den här gången med Hondas kommande plug in-teknik som väntas vara färdigt för marknaden 2013.

Läs mer

Test och provkörningar