Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honda WR-V – Jazz i robust utförande

Honda tar suv/crossover-spåret på allvar. Nya CR-V är presenterad, lillebror HR-V är nyligen lanserad och snart är det dags för en ännu mindre, Jazz-baserad suv – WR-V.

Om du tycker dig se Honda Jazz i linjerna på bilen ovan så är du helt rätt på det. Bilen, som Honda nu väljer att smygvisa i form av en illustration, är just en Jazz men med lite oömma tillbehör i form av plastdetaljer samt takrails och högre markfrigång. Modellen, som får namnet WR-V, är Hondas kommande tillskott till kompakta suv/crossover-segmentent och är avsedd för den sydamerikanska marknaden.

På den sydamerikanska marknaden lär den bli ett prisvärt alternativ utan fördyrande tillbehör och funktioner, därför är det sannolikt att den bara erbjuds i framhjulsdrivet utförande. Låg prislapp är a och o för att kunna matcha konkurrenter som exempelvis Renault Duster.

Honda WR-V kan vara aktuell för andra marknader än de sydamerikanska, exempelvis Indien. Skulle den ta sig hit till Europa (vilket är föga troligt) skulle den kunna ses som en konkurrent till bland annat Ford EcoSport och Renault Captur.

På bilsalongen i brasilianska São Paulo i november är det världspremiär för Honda WR-V som ersätter Fit Twist (”Jazz Twist”), en förhöjd variant av gamla Fit (Jazz) som du ser på bilden nedan.