Hotell beställde 30 svindyra Rolls-Royce Phantom

30 skräddarsydda Rolls-Royce Phantom på ett bräde. Det hör inte till vanligheterna, men det var precis vad ett lyxhotell i Macau beställde.

Lyxhotellet Louis XIII i Macau är inte färdigbyggt förrän 2016, men det hindrade inte ägaren Stephen Hung att beställa 30 exemplar av Rolls-Royce dyraste modell Phantom. Med lång hjulbas dessutom.

Men 30 stycken Phantom är för enkelt, varför inte göra det mer avancerat? Sagt och gjort. Varje bil är nämligen också unikt skräddarsydd för att inte likna någon av de andra. Både exteriör och interiör har setts över och lyxats till med noggrant utvalda detaljer och material. Originalklockan på instrumentbrädan i Phantom har bytts ut mot dyra, specialtillverkade doningar från Graff Luxury Watches.

Lång hjulbas ska det vara om det ska vara riktigt lyxigt.

Två av de 30 bilarna är dessutom de dyraste Rolls-Royce-bilarna som någonsin har beställts. Dessa båda har guldpläterade detaljer.

Förutom att bygga bilarna har Rolls-Royce också fått i uppdrag att formge hotellets parkeringen med tillhörande påfarter, samt att utbilda chaufförerna som ska köra bilarna.

Stephen Hung betalar 20 miljoner dollar för bilarna, motsvarande 142 miljoner kronor. Det blir drygt 4,7 miljoner kronor per bil. Vad grundpriset för en Phantom EWB ligger på i Macau är okänt.

I och med denna stororder får en beställning från ett hotell i Hong Kong 2006 se sig slagen. Då beställdes 14 Phantom på ett bräde.

Bilderna du ser här är en av de 30 beställda bilarna.

Sportbilstema i baksätet på en Rolls?
Stjärnhimmel, så klart. Fejk alltså. Det har Opel Adam också. Kanske inte riktigt lika verklighetstrogen i den lilla tysken dock.