100506-hummer h3

Hummer H3 återkallas

En del av huven på Hummer H3 kan lossna vid körning och därför återkallar GM nu 163 000 bilar för att åtgärda problemet.

Det verkar vara något av återkallelsernas högtid nu med tanke på alla stora återkallelser som biltillverkare runt om i världen får och har fått genomföra.

Nu är det terrängbilstillverkaren Hummer som sällar sig till den växande skaran som består av bland annat Toyota, Honda, Infiniti, Hyundai och Porsche. Det är deras modell H3 som berörs av återkallelsen och enligt GM rör det sig om 163 000 fordon.

Anledningen till återkallelsen är ventilationsgallret uppe på huven (inringat på bilden ovan) som är undermåligt fastsatt. De ”piggar” som håller fast gallret har en tendens till att brytas av och därmed tillåter gallret att vibrera vid körning. Vibrationerna kan leda till att gallret flyger av under färd och kan således vara en fara för både föraren av Hummern samt kringvarande trafikanter.

Återkallelsen gäller Hummer H3 årsmodell 2006-2010.

Nu är det inte så många H3:or som rullar här i Sverige, men ni få som kör en sådan bör vara extra observanta på era ventilationsgaller på huven.

Läs mer

Test och provkörningar