Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090326-hyundai-blue-will090326-hyundai-blue-will090326-hyundai-blue-will
090326-hyundai-blue-will

Hyundai BLUE-WILL visas i Seoul

Hyundai visar nu de första bilderna på ett nytt plug in-hybridkoncept som ska visas i Seoul den 2 april. BLUE-WILL är en bil som vill vara snäll mot miljön på alla möjliga sätt, allt från att använda elkraft till att lysa upp vägen genom återanvända pet-flaskor.

Koreanska Hyundai har hittills varit relativt anonyma på den kraftigt expanderande hybridmarknaden. I höstas visades ett hybridkoncept baserat på Santa Fe, mycket mer än så har det inte varit. På bilsalongen i Seoul som öppnar sina portar i början av april ska de dock visa att de faktiskt har saker på gång. Redan nu får vi den första informationen om plug in-hybridkonceptet BLUE-WILL .

Under de böljande linjerna döljer sig ett hybridsystem som består av en direktinsprutad 1,6-litersbensinare, en elmotor på 100 kW, en CVT-växellåda och ett gäng batterier av typen lithiumjonpolymer från LG. Hyundai har valt att förpacka batterierna tätt tillsammans med bensintankern under baksätet. En intressant detalj på BLUE-WILL är taket som till stor del består av genomskinliga solceller. Tillsammans med C-stolparna som letar sig ända upp och in mot takets mitt bildas en minst sagt udda taklösning.

Miljötänkandet sträcker sig även till valet av material. Ett antal detaljer ska vara tillverkade av material som är biologiskt nedbrytbara. Hyundai skryter även med att strålkastarglasen består av återanvända pet-flaskor. Hyundai uppger sig inte ha några planer på att sätta BLUE-WILL i produktion. Däremot ska konceptbilen ge ett smakprov på vad som komma skall från företaget i miljöväg.

Läs mer