Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101219-hyundai-equus-ipad101219-hyundai-equus-ipad101219-hyundai-equus-ipad
101219-hyundai-equus-ipad Foto: Scott Gilbert 2010

Hyundai ersätter instruktionsboken med iPad

De som köper en Hyundai Equus i USA kommer inte att få någon instruktionsbok. Däremot får de en iPad där all viktig information är inlagd. Är detta framtiden?

De flesta av oss tittar sällan eller aldrig i bilens instruktionsbok, ändå känns det tryggt att ha den liggande i handskfacket. De som köper Hyundais nya flaggskepp Equus i USA kommer förmodligen att bläddra runt en hel del i instruktionsboken, denna är nämligen inlagd i Apples läsplatta iPad.

Equus-köparen får sin iPad i ett läderfodral, mycket likt det som brukar innehålla en vanlig instruktionsbok, skillnaden är att detta är försett med ett litet stöd på baksidan så att man kan ställa iPaden på ett bord och titta på alla filmer som Hyundai har lagt in. En av fördelarna med att ha instruktionsboken i digital form är att materialet blir interaktivt och därigenom mer pedagogiskt. Som vi kan se i Hyundais reklamfilm kan man peka och dra på skärmen för att lära sig om bilens olika funktioner. Nackdelen är förstås att det är mindre troligt att man alltid har iPaden i bilen och om den ändå finns där så kan man ge sig tusan på att batteriet är urladdat när man väl behöver den.

https://youtu.be/7bb3qZHQVe8?height=347&width=575

Läs mer