Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070704_Hyundai-i-topp070704_Hyundai-i-topp070704_Hyundai-i-topp
070704_Hyundai-i-topp

Hyundai får toppbetyg

Hyundai blir ett allt populärare bilmärke. På sistone har bilmärket fått toppbetyg i en rad kundundersökningar runt om i världen.

Hyundai tog tre topplatser i 2007 års ”Strategic Vision Total Quality Index”, TQI,  som mäter nybilsägarnas nöjdhet med bilen. Entourage som inte tas inte in till Europa toppar minivan segmentet, medan Hyundai Grandeur placerade sig som klassetta i segmentet stora bilar och Santa Fe vann i lilla SUV-segmentet.

Tucson, Grandeur och Santa Fe mottog lovord i ”Auto Pacific Vehicle Satisfaction Award”, VSA, med topplatser i respektive segment. Grandeur-ägarna röstade fram modellen för andra året i rad med motiveringar som: kraftfull, snabb, modern teknologi och mycket prisvärd. Tucson omnämndes som en mycket konkurrenskraftig kompakt SUV. 

Santa Fe, som fick högsta poäng i premium SUV-kategorin, vann sina ägares hjärta på grund av sin trevliga, funktionella interiör och sin körglädje till ett överkomligt pris.

Santa Fe fick även topplacering i den engelska undersökningen ”UK 2007 JD Power Customer Satisfaction”, med högsta betyg i teknisk tillförlitlighet. Hyundai Getz fick högsta betyg som enda bil i sitt segment för sin höga tekniska kvalitet och lovordades också för en exteriör och interiör kvalitet utöver det vanliga. Hyundai Matrix blev trea i MPV-segmentet med höga betyg för komfort, kvalitet och att  den är billig att äga. 

Hyundai Tucson, Accent och Elantra fanns också med i toppen i respektive klass i 2007 års amerikanska undersökningen ”JD Power Initial Quality Study”, IQS.