Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110309-hyundai-genesis-coupe110309-hyundai-genesis-coupe110309-hyundai-genesis-coupe
110309-hyundai-genesis-coupe

Hyundai Genesis Coupé – direktrapport från provkörningen

Hyundais sportcoupé Genesis Coupé är inte helt ny, modellen har funnits både i USA och Sydkorea sedan ett par år tillbaka. Men nu kommer den till Sverige och Erik Wedberg har provkört både den stora V6-motorn och den lilla turbosnurran. Vilken är bäst?

Hej Erik, jag förstår att du just nu är på väg tillbaka från Dalarna där du har provkört Hyundais senaste.

 –  Hej Erik, det stämmer. Provkörningen i Dala Floda är över och vi är på väg hem mot Stockholm igen. Just nu sitter jag i Genesis Coupé 2,0 T Sport.

Jaså, vad innebär det?

 –  Att det sitter en 2,0-liters turbomotor under huven. 213 hästkrafter och 299 newtonmeter smakar gott, speciellt i kombination med en sexväxlad manuell låda som är snabb och exakt. Det här är långt ifrån de gamla Hyundai-coupéerna. Genesis Coupé är mycket mer sportbil och faktiskt Hyundais första bakhjulsdrivna coupé.

Men det finns en större motor också?

 – Japp, den som inte nöjer sig med 2,0 T kan lägga till lite pengar och få en mastodont-V6 på 3,8 liter med 303 hästkrafter och 361 newtonmeter. V6:an mullrar gott på låga varv, ylar spänstigt på höga varv och ger suveräna omkörningsegenskaper.

Vilken motor föredrar du?

 – Helt klart den lilla turbomotorn. Med V6 känns Genesis Coupé nästan övermotoriserad och inte alls lika pigg och spänstig som med 2,0-litersturbon. Dessutom blir den 45 kilo tyngre. Man ska dock tänka på att 2,0 T bara kan fås med manuell låda medan V6-maskinen kan beställas med antingen automat eller manuell.

Vad kommer bilen att kosta?

 – Försäljningen har redan börjat och Hyundai vill ha 309 900 kronor för 2,0 T Sport och 349 900 kronor för V6 GT. Bilen säljs bara i dessa två utföranden och det mesta i utrustningsväg ingår i grundpriset.

Ta sikte på redaktionsgaraget nu så ska vi se om vi kan hitta på något mer roligt med bilen!

 – Ska bli, jag har hört att vi har något mer planerat, ska bli spännande att se vad det blir.