Hyundai Genesis facelift 2012

Hyundai Genesis Coupé facelift har läckt ut på Internet

Hyundai Genesis Coupé må vara en tämligen ny bekantskap på den svenska marknaden, med sin premiär i fjol. Globalt sett har dock modellen funnits några år längre och det är tydligen snart dags för ett ansiktslyft, vilket denna läckta bild visar.

Hyundai Genesis Coupé kom till Sverige så nyligen som förra året. Globalt har dock modellen funnits på marknaden sedan 2008, och under nästa år är det därför dags för en facelift resonerar Hyundai. Premiären för den ansiktlyfta Genesis Coupé skulle inte ske förrän vid bilsalongen i Detroit i januari nästa år, men vi vet redan nu hur bilen kommer att se ut, tack vare att bilden ovan har läckt ut på Internet via några Hyundai-entusiasters (ja, de finns!) blogg.

Som vi kan se kommer Genesis Coupé att anamma Hyundais nya formspråk, som vi tidigare har sett på både nya i40 och den andra sportcoupén i Hyundais modellprogram - Veloster. Under skalet kommer nya ansiktslyfta Genesis Coupé att få en 3,8-liters V6-motor på 333 hästkrafter, och vi antar att även dagens turbomatade tvålitersfyra kommer fortsätta vara en del av motorutbudet. När ansiktslyfta Genesis Coupé, som kommer som modellår 2013, kan komma att finnas i svenska bilhallar återstår att se, men räkna inte med att nås av den förrän senare delen av nästa år.

I bildspelet nedan kan du se hur Hyundai Genesis Coupé ser ut i dag, innan 2012 års uppdatering. Vad tycker du, får 2012 års förändring Genesis Coupé att se bättre eller sämre ut?