Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hyundai Genesis Coupé facelift
Hyundai Genesis Coupé facelift
Hyundai Genesis Coupé facelift
Hyundai Genesis Coupé facelift

Hyundai Genesis Coupé facelift mer avslöjad

Hyundais sportigaste kärra är Genesis Coupé. Med snart fyra år på marknaden är det dags för en uppdatering. Nu har ett flertal exteriöra och interiöra bilder läckt ut på nätet.

I september läckte den första bilden på ansiktslyfta Hyundai Genesis Coupé ut på Internet. Redan då kunde vi se att den lilla Atos à la 1997-inspirerade grillen försvinner och ersätts av en ny som påminner en hel del om den som sitter på udda men tuffa coupén Veloster.

 Nu har det läckt ut fler bilder på Genesis Coupé facelift. Denna gången en hel bildserie som, förutom att bekräfta den nya fronten, också visar att bakljusen uppdateras för att bättre följa märkets senaste bakljusdesign. Kanske att man också kan se en gnutta av Hyundai Coupé generation ett i bakljusen.

 Även interiört förändrar sydkoreanerna i och med ansiktslyftet. Inga jättenyheter men ratt med svagt modifierat utseende samt mittkonsol där knapp- och vredlayout har snyggats till. På interiörbilden ser vi också att mittkonsolen har tre sportiga mätare som visar acceleration, vridmoment och oljetemperatur.

 Tyvärr ser det inte ut som att Hyundai har förändrat den tråkiga skärmen ovanför mittkonsolen som känns tio år äldre än bilen. Den rimmar dåligt med instrumentklustret framför föraren.

 Som svensk får man kanske för sig att Hyundai Genesis Coupé som modell inte är äldre än ett år eller drygt. Tror man det så tror man fel. Förvisso lanserades modellen i Sverige så sent som förra året men den har i själva verket funnits sedan 2008 på andra marknader världen över.

 Vi ska inte förvänta oss några större förändringar var gäller drivlinan. I dag säljs Genesis Coupé med två motoralternativ, båda bensinare. Den ena är en tvålitersfyra med turbo och 213 hästkrafter och den andra en sexa med 303 hästkrafter. Båda dessa lär utgöra alternativen även när årsmodell 2013 lanseras. Eventuellt att vi får se några extra hästkrafter och kanske den sexstegade automatlådan till den sexcylindriga motorn ersätts med något modernare.

 Förmodligen får vi reda på alla fakta redan i januari då vi misstänker att Hyundai har planer på att ställa ut Genesis Coupé facelift på Detroitsalongen 2012.