Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai Genesis med 558 hästar utmanar tysk prestanda

Nästa månad är det dags för SEMA i Las Vegas där biltillverkarna ofta tävlar i vem som kan visa upp fetaste och starkaste kärran. Här är Hyundais ena bidrag: Genesis Sedan med 558 hästkrafter.

Hyundai Genesis i sedanutförande säljs inte i Sverige. Däremot säljs den i bland annat Tyskland och just denna version du ser på bilderna här ska enligt Hyundai ha karaktäristisk prestanda i nivå med tyska supersedaner som BMW M och Mercedes-AMG.

Bilen ska visas upp på SEMA-bilshowen i Las Vegas i november. Den gör det med Hyundais fem liter stora V8 under huven (säljs inte i Tyskland, däremot i USA). Men några 426 originalhästar lämnar motorn inte. Med hjälp från Ark Performance som satt dit en Rotrex-kompressor har effekten skrämts upp till 558 hästkrafter. I runda slängar samma siffror som tyskarnas prestandasedaner har.

Utöver modifieringarna i drivlinan har ARK Performance också tryckt dit ett biffigare avgassystem som tillåter motorn att andas ut bättre. Till och med kardanaxeln ska vara utbytt till en race-specifierad. Dock okänt exakt vad det innebär.

För att ge bilen det rätta stuket har Hyundai låtit Infinite Auto Designs smacka på stora hjul med guldfärgade fälgar, försett den med ett rejält bodykit och låtit sänka luftfjädringen.

Tycker du att 558 hästkrafter är lite i häftigaste laget? Det tycker inte Hyundai. Till SEMA tar de även med sig en Sonata med 718 hästkrafter. Där har den sydkoreanska biltillverkaren tagit Bisimoto Engineering till sin hjälp. Samma firma som förra året gav Genesis Coupé över 1 000 hästkrafter.