Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai HCD-14 visar nya Genesis

HCD-14 är inte namnet på något nytt pandemiskt virus eller någon svårartad bokstavskombination utan bara vad Hyundai kallar sin nya konceptbil. HCD-14 ska ställas ut i Detroit senare i januari och tros vara en ny lyxvagn från koreanerna.

Även om några få exemplar har letat sig innanför Sveriges gränser genom privat import har Hyundais lyxiga sedanmodell Genesis förblivit en doldis på den svenska bilmarknaden. I Nordamerika och hemma i Sydkorea är den däremot vanlig och omtyckt men börjar bli till åren kommen. Genesis lanserades 2008 och en ny modell är därmed att vänta mot slutet av 2013.

 Kanske kommer den att få samma profil som ses på bilden ovan. Bilen på bilden är konceptbilen HCD-14 som ska premiärvisas på bilsalongen i Detroit som drar igång nästa vecka. Om HCD-14 säger Hyundai att den kommer att ge världen en glimt av hur Hyundais framtida premiumbilar kommer att se ut, hur roliga de kommer att vara att köra men inte minst hur ett avancerat rörelsestyrt infotainmentsystem kommer att fungera.

 Hyundai HCD-14 avtäcks på kvällen den 14 januari.